蜜桃成熟时33d

蜜桃成熟时33d~~sharing is caring,caring is loving n loving is wonderful~~yahaya+hasmah =syidah

Sunday, 13 April 2014

100 sebab kenapa saya cinta awak

蜜桃成熟时33d

Awak seorang yang baik hati
Saya suka cara awak menolong orang disekeliling awak.
Bagaimana awak berdiri diatas kaki sendiri dan percaya dengan apa yang awak lakukan
Awak seorang yang tidak kedekut
Awak seorang yang berkeyakinan tinggi
Saya suka bila awak sentiasa berfikiran positif mengenai sesuatu perkara
Awak seorang yang optimis…
Awak sentiasa berfikir mengenai perjalanan hidup awak dan masa depan kita berdua
Keberanian awak menghadapi sesuatu.. walaupun awak takut pada hantu ..hahaha
Ketabahan hati awak menangani masalah dan liku-liku kehidupan
Kelembutan awak pada saya
Bagaimana awak sentiasa memahami saya disaat saya memerlukannya
Bagaimana awak dan saya sentiasa berkongsi cerita bersama tentang apa saja…
Bagaimana awak sentiasa membuatkan saya tersenyum dan ketawa walaupun saya tak memerlukannya pada saat itu
Sebab awak suka mengacau saya malam2 dalam telefon..dah la saya tengah mamai
Sebab awak takot kehilangan saya
Suara awak yang memang best bila nyanyikan saya lagu ….
Sebab awak ni penyayang pada binatang..
Sebab awak akan sedih bila saya menangis..
Bagaimana awak sentiasa tolong saya bila saya perlukan bantuan
Bagaimana awak sentiasa ambil berat pasal saya dan semua pasal saya
Saya suka bagaimana cara awak memegang tangan saya..
Sebab awak jadi diri awak sendiri…
Bagaimana awak ajar saya tentang kehidupan dan diri sendiri
Sebab awak ni intelligent..pandai..
Sebab tangan awak ni macam mesin..buat apa pun cantik..kreatif…
Sebab awak ada matlamat dalam hidup awak
Sebab awak suka mekanikal, so awak seorang yang teliti..
Sebab awak nak saya pun pandai n selalu kejar ilmu macam awak..
Sebab cara awak bercakap dengan saya laju sampai saya pun tergamam..
Sebab kulit awak licin dan bersih
Sebab kadang-kadang kepala awak pun gila-gila jugak macam saya
Sebab badan awak tough
Sebab tangan awak kuat…keras giler tangan awk..saya rasa awak boleh lindung n jaga saya
Sebab awak sayang kehidupan awak.that why awak berubah
Sebab awak sentiasa bertolak ansur dgn saya walaupun saya yang salah..
Bagaimana awak cakap kat saya, awak nak jadi bapa yang terbaik satu hari nanti..dan awak yakin awak boleh..
Saya suka cara awak berjalan sambil tunduk kat bawah..ada muka saya kot kat lantai
Saya suka bila awak bercakap tak henti-henti..sampai xnak bagi chance lngsung kat saya
Sebab awak sayang adik-adik saya dan banyak bagi nasihat kat diorang
Sebab awak selalu bagi pujian kat saya…hihihi
Sebab awak seorang yang berpengetahuan..banyak menda awak tau..
Sebab awak sentiasa best dalam apa jua keadaan
Bagaimana awak selalu cakap kat saya, awak kna percaya kat saya 100% ok..sebab awak pcaya kat saya 100%..
Sebab awak ni seorang yang nakal..
Sebab awak membuatkan saya jadi perempuan yang lemah lmbut gitu…
Sebab awak sentiasa cakap I love U setiap hari pada saya…
Sebab awak tak kisah berjalan dgn saya n pgang tangan saya walaupun muka saya buruk time tu..(tbe2 lak muka naik jerwat n rambut kusut masai)
Sebab awak janji nak belikan hadiah untuk saya..saya tau awak xkan mungkir janji
Sebab awak menerima diri saya seadanya
Sebab awk ni manja
Sebab awak sentiasa beri galakan pada saya agar saya berjaya dalam hidup
Sebab awak tak nak lelaki lain rampas saya dari awak..awak cakap, beranila..tendang budak tu nanti….hihihi
Sebab awak ni kelakar la..walaupun awak xsedar
Sebab awak ni lelaki sejati…
Sebab awak tak kisah melayan kerenah saya yang kuat makan..
Sebab awak ni sensitif…jadi awak faham hati perempuan yang selalu sensitif
The way you’ve opened up your heart and life to me..
Sebab saya happy bila saya dengar cerita baru tentang awak setiap hari
Saya suka bila awak tenung dan pandang saya..cair saya dibuatnya..hahah
Sebab awak sentiasa tunjuk rasa cinta awak pada saya..n saya merasainya
Saya suka bila awak sentiasa cakap menda yang baik2 pasal saya kat orang lain
Sebab awak bagi kegembiraan pada saya setiap hari
Sebab awak sentiasa nak kan yang terbaik untuk saya
Sebab awak ni kuat..awak teror berlawan..dalam taekwando la..
Saya suka bila awak sentiasa bagi inspirasi kat saya
Sebab dalam mimpi awak sentiasa ada saya..
Sebab awak tak sangsi n ragu-ragu dengan apa yang saya cakap..awak pcayakan saya
Sebab awak je boleh bukak hati saya semula lpas hati saya hancur berkecai..
Sebab awak sentiasa serious dalam hidup…saya plak selalu gler2..awk suruh saya jadi matang..
Sebab awak seorang yang pemaaf
Sebab awak tak ego..i hate laki ego..dushhhh..dushhh.rasa nak tumbuk je
Sebab awak sanggup ambil risiko couple dengan saya
Sebab awak tak pernah angkat tangan kat saya…i hate laki kaki pukul…dushhh.dusshhumm..tendang laki kaki pukul
Sebab saya suka bila dengar awak ketawa..hahaha.comel sangat..awak ktawa xbhenti
Sebab awak sayang budak-budak
Sebab saya percaya satu hari nanti awak akan berjaya dalam hidup dan capai segala cita-cita dan impian awak
Sebab awak selalu dapat rasa tentang saya..dan semuanya betol walaupun saya tak pernah bagitau awak…ur six sense always right…
Sebab awak sanggup berubah demi masa depan awak dan saya
Kesabaran awak yang sangat tinggi walaupun kadang2 prangai saya melampaui batas
Sebab awak pembersih dan pandai jaga kebersihan diri…
Sebab awak sentiasa dengar kata dan nasihat saya walaupun saya ni perempuan
Sebab awak sentiasa tenangkan saya bila saya sedih dan perlukan seseorang
How I know you’ll always be here for me through good times and bad no matter what
Sebab awak call saya setiap hari n setiap masa
Sebab awak ni pandai pujuk saya bila saya merajuk
Sebab awak ni ada pendirian tetap..kalu awak xsuka, awak tetap xsuka..tak de org bole ubah
Sebab awak ni kekadang cute jugak..kihkihkih
Sebab awak tak pernah menyusahkan sesiapa….even ur parents, ur siblings n ME
How much you know about me now and that you’ve seen both my good sides and bad and that you still love me anyway
Sebab hanya saya sorang je dalam hati awak…n awak harap hubungan kita kekal sampai akhir hayat
Sebab awak terlampau cintakan saya dan saya pun cintakan awak
Sebab awak adalah awak…n saya trima buruk baik awak seadanya..saya tau setiap orang ada kekurangan dan kelebihan masing-masing..

Thursday, 27 March 2014

special for my crush

Pertemuan yang tak disangka telah buatkan hatiseseorang jatuh cinta.
Perasaan tu datang tanpa disangka allah s.w.t yangtetapkan pada hati kita untuk jatuh cinta pada seseorang.
Memang betul bak kata pepatah “cinta itu buta dantak kenal siapa sama ada muda ataupun tua”.
Akhirnya allah s.w.t telah temukan aku denganseseorang yang betul-betul buatkan aku tangkap cintan siiooooottt.
aku berdoa supaya hatinya juga rasa macam mana akurasa sekarang heheheh..
masa mula kenal aku ingat dia ni pendiam tapi biladah  selalu keluar dengan dia pergghhhbanyak cakap bhaaaiiii..
seriously, tak sama perwatakan dia masa kat campusdengan kat luar..
Ape yang aku tengok pasal dia memang perangai diapun baik maybe dengan perempuan la kan..kalau dengan kawan lelaki tu mesti dialayan cara lelaki.
Sebenarnya aku tak kisah pun dengan cara dia naklayan aku ni macam cara lelaki pun boleh sebab aku ni jenis tak kisah.
Bagi aku apa yang penting dia hormat aku sebagaiperempuan dan ape yang aku nampak pasal dia ni
  1.  seorangyang sangat pandai memujuk (taste lelaki yang aku suka incase kalau aku merajukheheheh) yela normal la tu perempuan mana yang tak nak lelaki macam tu.
  2.   dahtu sopan lak tu.susah nak dengar dia lontarkan ayat yg kurang ajar depanperempuan. kalau dengan lelaki tu bagi aku normal la..biasa ahh gurau kasardengan kawan-2 kan.
  3. kalaudengan perempuan yang dia tak kenal dia susah nak tegur.kadang-2 padapemerhatian aku ada lelaki perempuan yang dia tak kenal pun dia peramah lebihborak mengalahkan sahabat sedangkan baru kali pertama jumpa.
  4.  lagipunkiteorang ada hobi & minat yang sama. Heheheh bila kita kenal dengan orangyang sama minat ni lain sikit taw buatkan kita lebih mesra dan rapat. Lagipunmudah untuk kita berkongsi sesuatu yang menarik




Dah la cukup la aku terangkan tentang “my crush”heheheh yang lain-2 tu biarlah hanya didalam “disk my heart(D: ) àfolder (storage of my heart)” (amboihhh ayatngada sangat) tapi biar je la storage hati aku kan. xoxoxoxo..

Wednesday, 12 March 2014

pengalaman



Kita sebagai manusia kalau hanya pandai didunia semata-matatak guna..yang penting ada pegangan ilmu agama untuk bekalan diakhirat danseimbangkan ilmu didunia serta akhirat..walaupun ada diploma,degree,master danphd sekalipun kalau diri tidak dapat berfikiran matang takda guna..kematangandapat diukur melalui daya pemikiran kita untuk berfikir dengan lebih mendalamtentang sesuatu dan sabar serta tabah menghadapi dugaan yang telah di uji olehallah s.w.t..
Prinsip saya dalam kehidupan
 “kita tidak semestinyaakan di ukur berfikiran matang apabila umur sudah meningkat sebaliknya kitabijak mencari pengalaman yang kita tak jangka dan cuba untuk buat yang terbaikdemi mendapat pengalaman yang bermakna dalam hidup..jika umur meningkat akantetapi pengalaman dalam kehidupan kurang kita hanya akan harungi kehidupantanpa cabaran” pepatah mengatakan hanya pengalaman yang akan mematangkan kitadan akan menjadi guru yang terbaik dalam kehidupan.
                Akusedang belajar menjadi seorang yang matang dalam kehidupan tetapi aku harusbersabar supaya dapat harungi keperitan dan kepayahan dalam kehidupan..hanyaallah s.w.t dan diri sendiri yang tahu dan memahami  ape yang kita rasakan bukan orang lain..untuk mencari pengalaman yang bermakna dalam hidup kita perlu kuat dah tabahmengharapkan akan dapat belajar dengan terbaik

Monday, 10 March 2014

coretan 10/3/14



10 MARCH 2014 – ~HEADACHE~  ~FEVER~  ~ FLU~  DAY
FLU  A.K.A FEVER A.K.A  HEADACHE  THIS 3 THING IS KILLING ME… Ewahhhh speakingpulak aku ni hahahaha.. padahal bi spm bukan terer mana pun.. Bajet je lebihhikkkk hoookkk.. okey terus kan bercerita sebenarnya dah kelas dari pukul pagi sampai 6petang..arrgggghhhh make mecrazy..
Ni la tentative ringkas kelas aku..haissshh bikin wa panasbhaiii…
8pagi- 10pagi àlab cad/cam (lab)
10pagi-1petang àlab robotic and automation (lab)
2petang -4petang àmanufacturinginformation technology (class)
4petang-6petang àroboticand automation (class)
Crowded otak aku nak habaq mai…letih tahap gaban ahh..
kalau tak demam tak pa ni sebab demam  letih lebih dari hari biasa..
tapi tak pela yang penting aku dating jugak kelas daripadatak datang..

Friday, 21 February 2014

i love you

Watashi wa, anata o aishiteimasu

わたしは、あなたを愛しています

Wednesday, 12 February 2014

aku sedar dan insaf

Jangan rimas bila seseorang CALL dan MESEJ,bila kamu keluar dan lewat balik.. Jangan marah bila seseorang sentiasa mahu tahu apa aktiviti kamu ketika dia tiada disisi kamu... Tambahan pula kamu berdua duduk brjauhan.. Jangan marah bila seseorang asyik bertanya soalan walaupun kadang-kadang 2 cuma soalan bodoh yang tiada erti apa-apa untuk kamu.. Jangan risau,jangan marah,jangan rimas,tetapi RISAULAH bila seseorang itu tidak lagi bnyak brtanya,tidak ambil berat,dan lebih suka kamu keluar biarpun berjam-jam lamanya.. Fikir-fikirknlah yew.. fikir masak-masak karena.. tidak semua yang sanggup cari kamu semata-mata nak tanya "awak tengah buat apa?" awak dah makan ?" awak sayang saya?" semua pertanyaan seseorng tu mungkin sama pada setiap hari sebab dia pun dah tak tahu nak tnya apa pada kamu.. sebab tak mahu berengang dengan kamu..... itu tnda dia ambil berat pasal kamu.. tiada soalan yang d beri... tiada deringgan telifon.. tiada mesej-mesej yang mncuit hati.. tiada gurauan..masa itu kamu baru tahu yang kamu pelukan dia,dia ja yang paham kamu,dia ja yang cinta kamu setulus hatinya selama ini.. dia sanggup hbiskn kredit walaupun voice mail yg masuk,snggup hbiskan masa demi kamu... dia bersunggh sebab dia nk hidup brsama kamu..bukanya dia nak permainkn perasaan kamu..Jadi hargailah dia sebelum kamu trlambat.. ingat.. tiada manusia yang sempurna dan tiada insan yang tak layak dapat kasih sayang...... 

pernah jadi dalam hidup aku oleh sebab dulu aku tak hargai kewujudan dia dan aku selalu rimas dengan tindakan dia
 sekarang aku menyesal sebab dia lebih pilih orang lain berbanding aku
aku sememangnya perlukan dia dalam hidup aku cuma aku ni terlebih ego..

AKU MENYESAL

dear MOHD NUR AZAM BIN ILIAS sebenarnya saya masih sayangkan awak